SOCIALNÄMNDEN

Kosten inom Markaryds kommun

Du som har kontakt med oss skall möta en kunnig och vänlig personal, som respekterar dig, dina synpunkter och önskemål.

Beskrivning av tjänsten

Den som bor på särskilt boende får en varierad (8-veckors matsedel), vällagad och varm lunch med dessert varje dag. Vardagar finns två rätter att välja mellan. Kvällsmåltiden är en enklare måltid som skickas kyld med lunchtransporten och som får färdiglagas på boendet.

Till våra gäster i ordinärt boende erbjuds en varierad (8-veckors matsedel), vällagad och varm lunch med dessert alla dagar i veckan. Lunchen levereras hem till bostaden via hemtjänsten mitt på dagen. Vardagar finns två rätter att välja mellan.

Barn och elever inom förskola/skola får en varierad (5-veckors matsedel), vällagad och varm lunch som serveras mitt på dagen. Barn i förskola och/eller fritidshem får frukost och mellanmål vid fastställda tider under dagen. Gymnasieskolans elever kan välja mellan två rätter minst fyra dagar/vecka.

För den som behöver specialkost erbjuds det efter beslut från ansvarig sjuksköterska (särskilt och ordinärt boende) eller läkare/skolsköterska/BVC (förskola/skola).

Vad kan vi lova

Inom särskilt boende får du en varierad, vällagad och varm lunchmåltid med dessert samt en enklare kvällsmåltid, som serveras på ditt boende.

Du som har matdistribution får en varierad, vällagad och varm lunchlåda med dessert hem till din bostad mellan 11:30 och 13:30.

Alla barn/elever i förskola/skola får en varierad, vällagad och varm lunchmåltid.

Kompensation

Om vi inte håller vad vi lovar för dig inom särskilt boende och inom förskola/skola får du en likvärdig måltid serverad inom 30 minuter.

Om vi inte håller vad vi lovar för dig med matdistribution betalar du inget för maten den dagen avvikelsen har inträffat och som extra kompensation blir du bjuden på en måltid en annan dag.

Du har dessutom rätt till en förklaring till varför garantin inte har hållits samt en skriftlig ursäkt för det inträffade.

Vad förväntar vi oss av dig

Att du är hemma när maten levereras. Att beställning/avbeställning gällande matdistribution görs till hemtjänsten senast klockan 12:00 dagen före.

Att du som barn/elev äter på schemalagd tid.

Vart vänder jag mig om det inte fungerar

Vi är angelägna att du kontaktar oss om något inte fungerar, eller om vi inte lever upp till vad vi lovar.

Du kan ringa
Verksamhetsansvarig på telefon
0433-720 00

Växeln, kommunhuset på telefon
0433-720 00

Du kan skriva brev
Markaryds kommun
Box 74
28522 Markaryd

Du kan skicka epost
ks@markaryd.se

Du kan lämna en synpunkt via Markaryds kommuns ”Säg vad du tycker!”

www.markaryd.se


Du kan även besöka respektive enhet

Vid kontakt med oss angående tjänstegarantier återkommer vi till dig inom sju arbetsdagar

Vid händelser eller omständigheter som kommunen inte kan råda över gäller inte tjänstegarantin

Gäller fr o m 2019-01-01